#trinxat - 1-12-16 #trinxat presa 105, amb Maria Àngels Rial
2769
post-template-default,single,single-post,postid-2769,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

1-12-16 #trinxat presa 105, amb Maria Àngels Rial

Maria Àngels Rial

Maria Àngels Rial fa tres decades va veure una oportunitat de negociA principis del 1980, existia a Cardona una cooperativa de ramaders, però la seva carn no era considerada de gran qualitat. Va ser a partir de la detecció d’aquesta mancança, que la Maria Àngels Rial Vila va trobar una oportunitat de negoci que, alhora, podia millorar la qualitat de la carn porcina de les explotacions de la zona.

A partir d’aquí, l’any 1984 va muntar un laboratori a la mateixa casa de pagès i, al cap de pocs anys, va transformar totes les seves granges per dedicar-les a la multiplicació porcina.

L’any 1996, quan tenia 100 sementals i un volum de 35.000 dosis venudes a l’any, es constitueix formalment Semen Cardona.

Actualment el Grup d’Empreses Semen Cardona el formen 8 Centres amb 1.500 reproductors i distribueix 2.000.000 de dosis seminals anualment per Europa, Àsia i Sud Amèrica.

L’esperit emprenedor de la Maria Angels la portat a engegar altres iniciatives empresarials en el camp agroalimentari com és el cas de AGRO-MIGJORN, empresa oleícola que aposta pel cultiu biològic i la cura pel producte a cada instant del seu procés.

L’any 2010, na Maria Àngels va rebre el premi d’Excel·lència en la Innovació per Dones Rurals del Ministeri de Medio Ambiente.

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius