#trinxat - 10-11-16 #trinxat presa 103, amb Liz Castro
2740
post-template-default,single,single-post,postid-2740,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

10-11-16 #trinxat presa 103, amb Liz Castro

Liz Castro neix a San Leandro el 1965 és una nord-americana enamorada de Catalunya. Tant és així que publica llibres sobre Catalunya als Estats Units amb la seva editorial,

Té un Bachelor of Arts per la Universitat de Pennsilvània. Entre 1987 i 1993 va viure a Barcelona, on gestionava la traducció de programes informàtics. El 1993 es va traslladar als Estats Units per escriure llibres sobre l’ús d’Internet i el World Wide Web. És autora de HTML, XHTML, and CSS: Visual QuickStart Guide, amb vuit edicions i més d’un milió d’exemplars venuts.

La seva relació amb el català comença a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada, al 1986, i la gent va veure que una americana s’interessava pel català. Era una rara avis, ja aleshores la van entrevistar. Va venir a Barcelona per un temps curt, i s’hi va quedar durant 6 anys. Ha publicat de Matthew Tree, Barcelona, Catalonia, de Matthew Tree i de Toni Strubell i Lluís Brunet, What Catalans want. Òmnium Cultural li va concedir el Premi Joan B. Cendrós.

El 2013 va editar el recull d’assajos What’s up with Catalonia?. Ha coordinat l’edició en anglès del diari VilaWeb des del gener fins al juliol del 2014. El 2015 es va presentar a les eleccions al secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), sent la candidata més votada. Acaba de publicar Molts granets de sorra / Many Grains of Sand.

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius