#trinxat - 12-2-2015 #trinxat, presa 62 amb Oriol Ripoll
1369
post-template-default,single,single-post,postid-1369,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

12-2-2015 #trinxat, presa 62 amb Oriol Ripoll

Oriol Ripoll

El proper 12 de febrer tenim el capítol S5E14 del #trinxat en la versió gironina amb Oriol Ripoll, especialista en jocs. És autor de jocs per a projectes educatius, publicitat, lleure, experiències de comunicació, trobades i experiències formatives. 

Fa de formador a diferents universitats, màsters, postgraus (URL, UPF, UB, UdG), jornades i programes formatius (Porta 22 de Barcelona Activa, Pimec i escoles d’estiu).

Actualment és creatiu a Jocs al segon, un consultora dedicada al desenvolupament de jocs aplicats a projectes de comunicació i educatius. Allà han desenvolupat en els darrers anys més de cinquanta propostes de jocs per a campanyes publicitàries, programes de museus,  videojocs, exposicions, jornades, programes educatius o actvitats de carrer.

Ha comissariat diferents projectes culturals: el programa de jocs del Born Centre Cultural, l’exposició Molles, engranatges i píxels per Unnim, el programa d’activitats familiars de l’Exposició Internacional de Saragossa 2008 i els espectacles d’esports tradicionals i els jocs tradicionals al Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona 2004. I des de l’any 2001 sóc a la direcció de la Fira del Joc i la joguina diferent de Tona.

És autor d’una desena de llibres de jocs, alguns dels quals han estat traduïts a altres llengües. Des del 2009 escriu En joc, una col·lumna setmanal al suplement Estils de Vida de La Vanguardia. També escriu habitualment a la publicació electrònica Jocs.org, un bloc dedicat al joc. Ha publicat articles de jocs per a diferents revistes (Cavall Fort, Revista d’eduació social, Penhouse, Revista de la 3 Bessones, Estris i publicacions de diferents entitats de lleure i educació).

Col·laborador habitual de diferents mitjans. Des del 2004 ha fet seccions per RAC1, Catalunya ràdio i Ona Catalana, el programa De Vacances de TV3 i Plató obert de TVE. Va assessorar pedagògicament del programa Jugamón de TV3. Actualment el podeu escoltar  al programa Via Lliure de RAC1.

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius