#trinxat - 14-5-2015 #trinxat presa 70, amb Els Amics de les Arts
1497
post-template-default,single,single-post,postid-1497,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

14-5-2015 #trinxat presa 70, amb Els Amics de les Arts

Els Amics de les Arts

El grup el formen  Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué. Després d’una primera etapa (2005-2008) on van ser pioners en la distribució de maquetes i discos permetent descarregar-los lliurement a través d’Internet, l’esclat d’Els Amics de les Arts es produeix a finals de 2009 amb la publicació de Bed & Breakfast (Discmedi, 2009), del qual ja van vendre més de 45.000 còpies.

El seu següent treball, Espècies per catalogar (Discmedi, 2012), els situa al número 1 d’iTunes Espanya i els fa pujar directament a la quarta posició de les llistes de discos més venuts a l’estat. Amb més de 250 concerts a les espatlles, la banda ha actuat a sales, auditoris i festivals com Palau de la Música Catalana, Coliseum, Cap Roig, Grec, BAM, Porta Ferrada, o l’Acústica de Figueres; i ha tocat a Madrid, Bilbao, València, Escòcia i les principals ciutats alemanyes.

La seva carrera ha estat distingida amb dos Discos d’Or, diversos Premis Enderrock de la Música Catalana, el Premi Altaveu, el Premi Arc 2012 a la millor gira per teatres i auditoris o el Premi UFI atorgat per les discogràfiques independents.

El CD-DVD Tenim dret a fer l’animal (Discmedi, 2013) fou enregistrat en directe a la Sala Razzmatazz durant el concert final de la gira 2012-2013.

El 8 d’abril de 2014 es publica Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure (Discmedi, 2014),  el seu últim àlbum fins avui. L’àlbum es col·loca al número 2 de a la llista de vendes dels àlbums més venuts de l’Estat i repeteix el número 1 a iTunes que ja havia aconseguit Espècies per catalogar.

Durant el 2015 celebren el seu desè aniversari, i a l’abril han editat La taula petita. Són uns autèntics 2.0. Són presents a les xarxes i al seu nou web les tenen totes ben endreçades perquè no ens perdem. L’èxit no els ha fet perdre el cap, cosa que diu molt a favor d’ells.

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius