#trinxat - 15-11-18 #trinxat presa 162 a Reus, amb Maria José Figueras
4331
post-template-default,single,single-post,postid-4331,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

15-11-18 #trinxat presa 162 a Reus, amb Maria José Figueras

María José Figueras va néixer a Tarragona el 1956, es va graduar a la Universitat de Barcelona l’any 1979 i es va doctorar a la mateixa universitat el 1986. Es va especialitzar en microscòpia electrònica a la Universitat de Groningen (Holanda).

Ha fet la carrera docent i investigadora a la Unitat de Biologia i Microbiologia del Departament de Ciències Mediques Bàsiques de la Facultat de Medicina, on va ser titular d’universitat el 1988 i catedràtica de Microbiologia des de l’any 2001. Ha impulsat la docència de la biologia i microbiologia de la URV i ha contribuït a millorar les metodologies per al seu ensenyament.

La Dra. Figueras és especialista en microbiologia ambiental, sobretot en la contaminació microbiològica de l’aigua. El 2012 va rebre el reconeixement de la URV a la qualitat de la seva investigació amb un impacte superior a la mitjana mundial en l’àrea de Microbiologia.

Ha estat assessora científica de la l’Organització Mundial de la Salut, del Programa Ambiental de les Nacions Unides, de la Comissió Europea i de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya en temàtiques relacionades amb la contaminació microbiològica de l’aigua.

És membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Microbiologia i ambaixadora a l’Estat espanyol de la Societat Americana de Microbiologia.

El mes de juny de 2018, i després de guanyar les eleccions, va ser escollida com a rectora de la Universitat Rovira i Virgili, la primera dona rectora de la Universitat del sud del Principat.

És evident que la URV juga un paper nuclear al Camp de Tarragona i en la seva articulació com a territori important en el conjunt del país. Serà un privilegi poder escoltar la seva rectora i conèixer de primera mà cap on s’enfoca el futur de la URV i també el paper de les Universitats en la societat que arriba.

El proper trinxat reusenc es farà el proper dijous 15 de novembre al restaurant Color d’olor de poma (C/Santa Anna, 24)

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius