#trinxat - 16-11-2017 #trinxat presa 132, amb Jordi Borràs
3395
post-template-default,single,single-post,postid-3395,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

16-11-2017 #trinxat presa 132, amb Jordi Borràs

Jordi Borràs és un il·lustrador i fotoperiodista català, nascut a Barcelona.

Graduat superior en il·lustració a l’Escola Massana, és allà on descobreix la fotografia. Compagina professionalment totes dues disciplines i s’ha especialitzat en crònica fotogràfica social en el camp del fotoperiodisme.

És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i treballa com a reporter gràfic independent per a diferents mitjans de comunicació catalans com Nació Digital, La Directa, Crític, El món o El Singular Digital. Ha publicat fotografies a escala internacional en prestigiosos diaris com The Guardian. També col·labora des del 2013 en diferents programes de Catalunya Ràdio i des del 2015 imparteix tallers de fotoperiodisme i fotografia documental a Barcelona.

En el camp de l’edició destaquen els seus llibres de fotografia: Warcelona, una història de violència, de l’any 2013 i Plus ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya, del 2015.º

La recerca, a través de diferents reportatges d’investigació, sobre els lligams entre l’extrema dreta i el grup Societat Civil Catalana queda plasmada en el seu primer llibre no gràfic, Desmuntant Societat Civil Catalana, de finals del 2015.

Al 2016 publica, juntament amb l’Antonio Baños, La Cara B: una altra mirada al procés.

La Fundació Comissió de la Dignitat li lliurà el Premi Dignitat el 2016 «per la valent tasca com a documentalista gràfic i fotoperiodista compromès».

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius