#trinxat - 16-2-2017 #trinxat presa 111, amb Albert Velasco
2828
post-template-default,single,single-post,postid-2828,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

16-2-2017 #trinxat presa 111, amb Albert Velasco

Alberto Velasco és doctor en Història de l’Art per la Universitat de Lleida. Actualment és conservador del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal. Anteriorment havia estat becari predoctoral i professor associat del Departament d’Història de l’Art i Història Social de la Universitat de Lleida.

Forma part del Grup de Recerca en Estudis Medievals «Espai, Poder i Cultura», adscrit a la Universitat de Lleida, és cap de redacció de la revista Arts, editada pel Cercle de Belles Arts de Lleida i secretari del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià.

Ha investigat l’escultura gòtica trescentista, l’activitat dels diferents artesans (orfebres, brodadors artesans del llibre…), o el mobiliari litúrgic de la Seu Vella. També ha investigat sobre iconografia medieval, com les representacions medievals de Sant Martí i Sant Vicenç Ferrer, el culte a les relíquies i les interaccions que es produeixen amb el fet artístic o el reaprofitament d’objectes islàmics en contextos cristians. En els darrers anys s’ha endinsat en la història del col·leccionisme a Catalunya.

Ha publicat en diferents revistes especialitzades com Journal of Glass StudiesLocus AmoenusBoletín del Museo e Instituto Camón AznarActa MediaevaliaQuaderns del Museu Episcopal de VicLambard. Estudis d’Art MedievalButlletí de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant JordiUrtx. Revista Cultural de l’Urgell o Miscel·lània Cerverina i ha impartit conferències en diversos congressos nacionals i internacionals celebrats a Chambéry, Florència, Palma, Màlaga, Granada, Lleó, Barcelona, Sitges, Tàrrega i Lleida.

Però d’aquest llarg currículum l’Albert Velasco ha sortit a la palestra per l’afer Sixena. Un conflicte que va més enllà de l’art.

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius