#trinxat - 18-1-2018 #trinxat presa 137, amb Carme Junyent
3520
post-template-default,single,single-post,postid-3520,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

18-1-2018 #trinxat presa 137, amb Carme Junyent

Carme Junyent és una lingüista catalana, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.
S’ha especialitzat en l’àmbit de les llengües amenaçades, l’antropologia lingüística i les llengües de la immigració a Catalunya. És la directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d’una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística.
Va estudiar filologia a la UB, i va completar la seva formació a Alemanya, a la Universitat de Marburg i la Universitat de Colònia, i més tard, a la Universitat de Califòrnia. Es va doctorar a la Universitat de Barcelona amb la tesi La Classificació de les llengües d’Àfrica: el bantu i una hipòtesi (més) sobre la seva expansió.
Ha estat guardonada amb el Premi Sant Jordi de Masquefa, el Premi al Compromís Cultural d’Òmnium Anoia, i el Premi Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana .
Ha dirigit la realització de l’inventari de les llengües que es parlen a Catalunya, que actualment ja supera les 300. Ha comissariat les exposicions “Les llengües a Catalunya” i “Les llengües dels catalans” per donar-les a conèixer. També ha intervingut en diferents debats, com ara la gestió de les llengües en una possible Catalunya independent, on defensa que no hi hauria d’haver llengües oficials atès que, segons ella, a les llengües dominants l’oficialitat no els cal i a les subordinades no els serveix de res.

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius