#trinxat - 19-11-15 #trinxat presa 80, amb Tortell Poltrona
1771
post-template-default,single,single-post,postid-1771,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

19-11-15 #trinxat presa 80, amb Tortell Poltrona

En Tortell Poltrona, AKA Jaume Mateu, neix a Barcelona el 1955, és pallasso. Mestre industrial en electrònica i mecànica. Estudia sociologia i economia política a l’ICESB.

Debuta als escenaris com a cantant còmic de la “Gran Orquestra Veracruz” (1974) i a continuació crea el seu pallasso: Tortell Poltrona. Professionalment estrena la seva carrera artística amb Claret Papiol, formant la parella de pallassos Germans Poltrona. En Jaume és director i fundador del CIRC CRIC i del CRAC – Centre de Recerca de les Arts del Circ, ambdues fites amb la companyia de Montserrat Trias Titat Catroni; i director i fundador del Festival Intenacional de Pallassos de Cornellà memorial Charlie Rivel. A l’escenari ha treballat amb il·lustres pallassos com Charlie Rivel, Oleg Popov, i també davant d’artistes com Joan Miró, J. V. Foix i Joan Brossa.

En  Jaume és el fundador i president de l’ONG Pallassos Sense Fronteres. La missió de l’ONG és donar suport emocional a les poblacions afectades per catàstrofes o conflictes, potenciant el contacte entre les parts afectades, les diverses generacions i, sobretot, potenciant l’intangible i l’humor blanc. Amb Pallassos sense fronteres, en Jaume ha fet llargues expedicions als camps de refugiats i a les depauperades zones de Croàcia, Sèrbia, Bòsnia, Kosovo, Sahara, Armènia, Chiapas, Sri Lanka, Colòmbia, Brasil, Cuba, Sierra Leone, Costa d’Ivori, Benín, Haití, El Congo…

El riure contra el dolor de la guerra

Ha rebut el Premi Nacional de Circ per la seva trajectòria, la Medalla d’Honor de Barcelona, Premi Nacional de Cultura (juntament amb Montserrat Trias) pel Circ Cric, Guardó Marta Mata de pedagogia que atorga l’escola Rosa Sensat….

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius