#trinxat - 25-2-16 #trinxat presa 87, amb Miquel del Pozo
1843
post-template-default,single,single-post,postid-1843,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

25-2-16 #trinxat presa 87, amb Miquel del Pozo

Miquel del Pozo

En Miquel del Pozo neix a Girona l’any 1981, fill d’Assumpció (arquitecta) i Vicente (enginyer). Podríem dir que l’arquitectura estava predestinada. Dibuixar i jugar a futbol és el seu món fins pràcticament els divuit anys. Criat a la botiga dels seus avis, Xavier i Maria (pastissers), passa de l’adolescència a la maduresa al taller d’en Jordi (pintor) i en Pep (escultor). Descobreix els llibres (Rilke) molt tard, just abans d’anar a Barcelona per estudiar arquitectura, però ja no els abandonarà mai més. A la facultat, dos professors (Juanjo i Josep Maria) li obren els ulls a l’art (Giotto i Michelangelo) i decideix abandonar la carrera per iniciar un camí (semi)autodidacta per la Història de l’Art que el portarà fins a Roma. Quan torna d’aquest viatge iniciàtic, i reprèn els estudis d’arquitectura, l’Elías (arquitecte) l’introdueix al món professional on treballa durant set anys per a en Lluís (arquitecte). Amb ell (re)descobreix quelcom que ja havia admirat del seu avi: el plaer de les coses ben fetes.

D’aquesta formació teòrico-pràctica en surt un ésser dual (qui no ho és?): un home que vol ser arquitecte i teòric alhora, que vol embrutar-se mans (i peus) en una direcció d’obra i també vol filosofar sobre la conveniència de l’angle recte. Un home que vol mirar, llegir i escriure sobre art, però que enlloc del món gaudeix tant com quan està en una habitació pintant sobre una tela, embrutant-se (de nou) les mans. Un home que ha obert el seu despatx professional amb l’Alba (arquitecta) per intentar millorar el nostre entorn creant espais [ARQUITECTURA] on habitar els instants que ens ofereix la vida, i alhora ha obert una finestra a Twitter (i també a la ràdio) on “MIRAR L’ART“.

Sobre l'autor

Deixa una resposta

Categoríes

Twitter

#Barcelona #Girona #trinxat bon estiu bon trinxat catalunya Catalunya Ràdio Comunicació cuina cultura Descobrir Catalunya educació esade ESCACC espiritualitat Everest final Frederic Ximeno Fundació Bofill Genís Roca innovació Jaume Gomà Jorge Wagensberg Jose Antonio Donaire Laura Borràs lideratge Macníficos música passió periodisme política Ramon Viñas Reus sapiens SegundaMano trinxatdeluxe turisme UNESCO URV Vicens Vives

Arxius